Beleg Rekening

Beleggen kan op verschillende manieren. U kunt zelf beleggen, maar u kunt ook samen met een bank of andere aanbieder beleggen. Het is daarvoor aan te raden om de aanbieders met elkaar te vergelijken, zodat u zicht heeft op de voordelen en de kosten waarna u een beleg rekening kan uitkiezen die bij u past. Een voorbeeld wat wij graag aan u voordragen is beleggen bij de ING. U heeft bij de ING namelijk de keuze om zelf te beleggen of met de bank samen. Als u de deskundige experts u laat begeleiden, dan bespaart u uzelf veel tijd en moeite. Als u zelf voldoende kennis heeft om te beleggen, dan kunt u het ook geheel zelfstandig doen. De meeste mensen kiezen daarvoor voor het beleggen op de beurs. Als u bijvoorbeeld voor ING zou kiezen, dan wordt er gekeken naar een vorm van beleggen die bij u past. Het is ook extra aantrekkelijk, bij een bank krijgt u vaak een extra bedrag cadeau als u hier gaat beleggen of een speciale rekening daarvoor opent.

Samen beleggen

Zoals zojuist aangegeven heeft u de keuze om samen te beleggen of om zelfstandig te beleggen. De reden om te denken aan samen beleggen, is omdat u nog niet zoveel ervaring heeft. Het kan ook zijn dat u geen tijd heeft maar toch wilt beleggen. De experts kunnen dan voor u aan de slag op de beurs en zij beleggen dan uw geld. U betaalt hier dan wel een bedrag voor, maar de experts zijn wel op de hoogte van hoe zij moeten beleggen! Samen weet u meer dan alleen, het is dan ook van belang dat u goed bekijkt wat uw opties zijn bij het beleggen. Als u twijfelt of geen tijd heeft, kunt u beter samen beleggen en het uitbesteden aan een expert. Zij weten precies wat zij doen en doen hun uiterste beste voor u om winst te maken op uw beleggingsinzet.

Zelfstandig beleggen

Als u kennis heeft van beleggen, dan kunt u de keuze maken om zelfstandig te beleggen op de beurs. U kunt dan zelf beleggen in aandelen, bij beleggingsfondsen, in obligaties, bij indextrackers, optie en sprinters. Dit kunt u ook allemaal via de bank regelen of via een andere aanbieder. Als u bijvoorbeeld voor ING kiest, dan heeft u altijd inzicht in uw rendement via MIJN ING en via de app. U heeft dan ook altijd toegang tot uw beleggingen en u zit echt nergens aan vast. U kunt automatisch een vast bedrag per maand inleggen wanneer u dat wenst. Alles kan op maat af worden gestemd op uw wensen, dit is per bank ook weer wisselend. Kiest u daarom een bank die echt bij u past als u zelf wilt beleggen.

Wilt u beleggen en een speciale beleg rekening voor openen? Vergelijkt u dan de banken en andere aanbieders met elkaar. Hierdoor krijgt u zicht op de kosten en de mogelijkheden.

Wat is beleggen?        

De meeste mensen hebben wel eens van het woord beleggen gehoord, maar kunt u uitleggen wat het is? Bij beleggen gaat het over het besteden van geld aan iets waarvan u hoopt dat de waarde in de toekomst stijgt. In Nederland kiezen veel mensen voor het beleggen op de AEX geregistreerde aandelen. Maar er zijn nog meer mogelijkheden om te beleggen. Bij beleggen gaat het dus echt over het kopen en/of verkopen van effecten om zo geld te kunnen verdienen. Het is voor veel mensen een interessante manier om een hoger rendement te halen uit een spaartegoed. De rente op de spaarrekeningen staat de laatste jaren erg laag. Dit is voor velen dan ook de reden om over te stappen naar het beleggen. Merkt u ook dat de rente op uw spaarrekening laag is? Dan zou beleggen zomaar een optie voor u kunnen zijn. U kunt zich er eens in verdiepen en bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Doel beleggen

Het doel van beleggen is geld verdienen. Er bestaan verschillende beleggingsvormen. Als u kiest voor een traditionele vorm van beleggen, dan verdient u geld als de koers een aandeel stijgt. Maar u kunt door middel van constructies ook geld verdienen als de koers is gedaald. Dit is voor veel mensen dan ook erg interessant, met name wanneer de economie volop in beweging is. Voordat u de keuze maakt om te beleggen, is het goed dat u naar de verschillende beleggingsvormen kijkt. Aan de hand daarvan kunt u bekijken wat er bij u past en of dat het wat voor u is. Proberen is ook altijd een optie, om te zien hoe het u af gaat.

Beleggen is geen gokken

Sommige mensen denken dat beleggen een vorm is van gokken, maar dat is het niet. U kunt door te oefenen handigheid krijgen in het beleggen. Met name op de korte termijn kunt u bepaalde patronen analyseren en voorspellen. Hiermee kunt u dan echt uw geld verdienen. Als u gaat beleggen voor de langere termijn, dan zijn daarvoor de bedrijfsgegevens van groot belang. Er spelen namelijk meerdere factoren mee waar dat u rekening mee moet houden om de koers te kunnen voorspellen. Toch blijft het een risico en kunt u de koers nooit met zekerheid voorspellen. Daarom raden wij u aan alleen te beleggen met geld wat u echt kunt missen.

Beleggen en banken kiezen

Als u de keuze maakt om te beleggen, dan kunt u een bank kiezen. Bij de meeste banken kunt u geheel vrijblijvend een gesprek aanvragen en bekijken welke mogelijkheden er zijn qua beleggen. Ook online kunt u hier al veel informatie over vinden. Vergelijkt u daarbij ook de banken met elkaar om te zien wat de kosten zijn als u hier een speciale bankrekening voor wilt openen. Beleggen uitbesteden brengt ook kosten met zich mee, maar toch kan dat voor u voordeliger zijn dan het zelf doen. Het hangt af van hoeveel tijd u heeft en hoeveel kennis u heeft over beleggen.

Waarom beleggen?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waar dat u kunt kiezen voor beleggen. Welke reden voor u de aanleiding is om te beginnen met beleggen, is heel persoonlijk. De meeste mensen willen beleggen om geld te verdienen. Het kan ook zijn dat u het graag wil leren omdat u van anderen goede verhalen heeft gehoord. Genoeg redenen om zelf te bekijken wat beleggen u kan brengen en het te ervaren.

Geld verdienen

Met het beleggen kunt u geld verdienen, als u gaat sparen is de kans groot dat de waarde van uw geld wordt verminderd. Een ander voordeel is dat u met beleggen ook geld kunt verdienen wanneer dat de koers is gedaald. Deze reden wordt het meest aangegeven door mensen als u hen zou vragen waarom ze beleggen. Als u namelijk door heeft hoe het werkt en u heeft een beetje geluk, dan kunt u hier weleens veel geld mee verdienen. Maar toch blijft het een risico waar u altijd rekening mee moet houden.

Eigen risico beheren

Als u voor beleggen kiest, dan kunt u zelf de risico’s beheersen. U verliest nooit meer geld dan u in heeft gezet. Bij beleggen heeft u altijd een risico, u ziet graag dat u winst maakt, maar u wilt niet heel veel risico lopen. Het voordeel is dat u altijd zelf in de hand heeft wat u per keer wilt beleggen, u zit nergens aan vast. Dit maakt de overstap om te beginnen wellicht ook wat gemakkelijker, om het zomaar eens te proberen. Maar voelt u zich nergens toe verplicht!

Beleggen proberen

Online zijn er verschillende mogelijkheden zodat u aan de hand van een demo kunt bekijken of dat beleggen wat voor u is. Neemt u de tijd om in te schatten wat uw kansen zijn en leer ook alles over de veelgebruikte termen bij beleggen. Dit kan goed van pas komen als u online gaat beleggen.

Spannend en leerzaam

Voor veel mensen is beleggen spannend en leerzaam. Iedere keer is het anders en u weet pas aan het einde of dat u winst maakt of uw inzet heeft verloren. Sommige mensen zoeken graag spanning en dan is beleggen ook een goede uitkomst. Iedere keer als u geld gaat inzetten bij het beleggen, weet u vooraf niet of het in uw voordeel gaat werken of niet. U bent afhankelijk van een aantal factoren en die kunt u zelf niet beïnvloeden. U kunt vooraf wel zelf bekijken bij welke beleggingsvormen u een grotere kans heeft van slagen en hiermee beginnen.

Spaarrekening rente is laag

De rente op de spaarrekeningen is tegenwoordig erg laag. Ook dat kan de reden voor u zijn om te beleggen. Ook al heeft u nog geen ervaring, u kunt het altijd leren. Daarvoor is het van belang dat u de tijd neemt om te zien welke beleggingsopties er allemaal zijn en wat er bij u past. Als u veel geld op uw spaarrekening heeft staan en u kunt een deel missen, dan kan dat de reden zijn dat u wilt leren beleggen. Beleg alleen met geld wat u echt kunt missen! Het is en blijft altijd uw eigen verantwoordelijkheid als u geld gaat investeren.

Voordelen beleggen

Beleggen kan zorgen voor veel voordelen, daar geven we u graag inzicht in. Bij beleggen gaat het vaak over het handelen in aandelen. Maar het kan ook gaan over het handelen in verschillende derivaten of investeringen in ondernemingen (die niet via de beurs worden geregeld). Beleggen gaat dus verder dan alleen maar het handelen in aandelen, wat veel mensen denken. Het grootste voordeel van beleggen zit hem in het rendement dat u kunt behalen ten opzichte van bijvoorbeeld geld op uw spaarrekening (lage rente). Maar door te beleggen, kan het ook zomaar zijn dat u zeggenschap krijgt binnen een onderneming. U koopt dan aandelen of u kunt op korte termijn een koerswinst maken, dit kan bijvoorbeeld met Plus500. Wat precies de voordelen zijn van het beleggen, hangt af van welke manier van beleggen u heeft gekozen.

Lange termijn beleggen

Als u op de lange termijn gaat beleggen zijn er een aantal opties. Gaat u geld investeren in een onderneming en dan uw eigen kapitaal veilig stellen? Of wilt u juist beleggen door te speculeren en dagelijks te handelen voor meer rendement? Misschien wilt u wel beleggen in aandelenfondsen of in opties. Wat het u op gaat leveren, hangt af van uw beleggingskeuze. Het kan een veilig kapitaal zijn, maar ook zeggenschap in de onderneming of een hoog rendement.

Beleggen in aandelen

Als u wilt beleggen in aandelen, dan zijn er twee vormen van rendement. Er is sprake van een koersrendement. Wanneer dat het u lukt om de aandelen op een goed moment te kopen en dan weer op een goed moment te verkopen, dan kunt u winst maken. De andere optie is dat u met verschillende aandelen een dividendrendement kunt maken. U bent daarbij zeker van een bepaald rendement over de aandelen (dit staat op dat moment nog los van de koerswinst).

Op naar de beurs…

U kunt ook naar de beurs gaan en dan snel zorgen voor een mooi rendement. Maar dit lukt alleen als u hier tijd voor heeft en ook kennis heeft van hoe dat u er mee om moet gaan. Als u gaat beleggen op de beurs, dient u goed te letten op de koersen. Hier moet u dan direct goed op inspelen. De posities houden vaak niet langer aan dan een paar uur tot een dag. Flink rendement maken kan als u hier goed op in kunt spelen.

Sparen of beleggen?

De rente op de spaarrekeningen is erg laag en daardoor kunt u nu soms beter de keuze maken om te beleggen. Dit is echter een heel persoonlijke keuze. Bij beleggen heeft u namelijk wel het risico dat u uw geld kwijt kunt raken. Het geld op de spaarrekening staat er dan wel veiliger. Overweegt u voor uzelf heel goed wat de mogelijkheden zijn en maak dan de keuze of dat beleggen in uw voordeel is. Alles kan geleerd worden, en met de nodige kennis en het investeren van tijd is beleggen voor iedereen voordelig.

Aandachtspunten eigen rekening voor beleggen

Als u wilt beleggen, is het verstandig om een speciale rekening te openen voor het beleggen. Hierdoor is er meer overzicht in uw financiën. Het geld wat u kunt missen, maakt u dan over naar de speciale rekening om te beleggen. U voorkomt hiermee ook dat u meer geld gaat investeren dan u daadwerkelijk wilt. Beleggen in aandelen kan zowel voordelen als nadelen hebben. Het doel van de meeste mensen is geld verdienen en dit kan door een hoger rendement te halen uit uw spaargeld. Maar dit lukt niet altijd, want beleggen is nooit zonder risico.

Spaargeld gebruiken om te beleggen

Veel mensen willen hun spaargeld gebruiken om te beleggen. De rente bij de banken is momenteel erg laag. Door te beleggen proberen veel mensen om hier toch meer geld uit te kunnen halen. Doordat de rente laag is, willen mensen er meer geld uithalen. Houd er wel rekening mee dat het rendement nooit gegarandeerd is bij beleggen. U heeft altijd het risico om het geld kwijt te raken op de beurs.

Aandachtspunten beleggen

Wilt u leren beleggen? Dan zijn er een aantal dingen van groot belang:

  • Bij beleggen is het belangrijk dat u een actieve houding aan moet nemen.
  • Speel in op (actuele) gebeurtenissen. Als u snel een hoog rendement wilt behalen, kunt u het beste iedere dag de koersen in de gaten houden.
  • Een lange termijn investering is ook een goede optie bij het beleggen. Hierbij hoeft u niet dagelijks de koersen in de gaten te houden. Bij de langere termijnen is de waarde van een aandeel gebaseerd op de winst, maar ook op de winstverwachting van een onderneming. Hoe hoger de winst is die wordt verwacht, hoe hoger de prijs zal zijn per aandeel. Op de beurs komt de prijs van de aandelen tot stand.

Voordelen van aandelen

Aandelen hebben een groot aantal voordelen. U kunt hier namelijk heel mooie rendementen mee behalen. Maar u moet er wel rekening mee blijven houden dat rendement nooit gegarandeerd is. Het is goed voor uw eigen vermogen, maar het is ook leuk om te doen. U kunt aandelen verkopen en dus snel over geld beschikken. Als u aandeelhouder bent, kunt u ook naar de aandeelhoudersvergadering.

Risico met aandelen

Bij aandelen loopt u altijd een risico om uw inleg kwijt te zijn. U moet ook altijd een investering doen en beleggen is nooit gratis.

Beleggen met een klein bedrag

Het kan zijn dat u veel interesse heeft in beleggen, maar dat u geen groot bedrag wil investeren. Ook daar hebben wij oplossingen voor. U kunt proberen om via Optie24 te gaan beleggen. Het mooie van Optie24 is dat u gratis een demo account kan aanmaken voordat u geld stort. Meer informatie over beleggen via Optie24 of