Geld lenen

Sommige mensen vragen zich af waarom geld lenen noodzakelijk is. Maar soms kunt u uw aankoop niet in een keer betalen, terwijl dat wel nodig is. Stelt u zich eens voor, u wilt een woning kopen. Kunt u dan in een keer het volledige bedrag betalen? De meeste mensen niet en daarvoor moeten zij geld lenen. Geld lenen kan op een verantwoorde manier, als u zich er maar bewust van bent dat het u altijd geld kost. Houd daarom ook rekening met de rente die u moet betalen.

Waarom geld lenen?

Geld lenen moet u alleen doen wanneer u echt niet anders kunt. Geld lenen kost geld en dat zal iedere keer weer zo zijn. Als u bij de bank of een andere aanbieder geld gaat lenen, dan vragen zij hier een speciaal percentage rente over. De rente moet u dan maandelijks aan hen overmaken en u moet zorgen dat u op tijd uw lening terug betalen. Waarom gaat u geld lenen? Misschien wilt u een boot, auto of een motor kopen en moet u deze in een keer betalen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom dat u het geld direct nodig heeft.

Geldshop
€2.500 - €75.000
Kosteloos adviesgesprek
Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
 
Ferratum
€100 - €1.500
Volledig online
Klantenservice 6 dagen per week
Binnen 24 uur op rekening
 
Kredietspotter
Tot €45.000
Lage rente tarieven
Boetevrij aflossen
Variabele looptijd & rente
 

Soorten leningen

Er bestaan verschillende soorten leningen. Daarbij kunt u denken aan:

  • Doorlopend krediet: u kunt hierbij geld lenen tot een maximaal afgesproken te lenen bedrag. U kunt het geld in een keer gebruiken of in delen. Als u het geld weer heeft terugbetaald kunt u het weer opnemen. Over het geld wat u leent moet u rente betalen.
  • Persoonlijke lening: voorafgaand aan het afsluiten van de lening zijn de looptijd van de lening, de rente en de totale kosten bekend.
  • Creditcard: zodat betalingen direct gedaan kunnen worden, ook online. Maar worden aan het einde van de maand pas van de rekening afgeschreven.
  • Leasen: vaak gekozen om een auto te kunnen rijden (privé of op de zaak).
  • Hypotheek: om uw huis te kunnen kopen, iedere maand betaalt u een vast bedrag aan rente (en eventuele aflossing).

Aandachtspunten

Bent u van plan om geld te lenen? Dan is het belangrijk dat u weet wat de mogelijkheden. Maar waar let op?

  • Welke mogelijkheden heeft u om geld te lenen en welke manier past er bij u?
  • Hoeveel rente moet u betalen over het geleende bedrag? Kunt u deze maandlast dragen?
  • Hoeveel geld moet u lenen en hoeveel kunt u maximaal lenen? Kunt u de aankoop doen die u wenst als u nu geld gaat lenen
  • Hoe staat de aanbieder waar u geld wilt lenen bekend? Dit kunt u vaak online al bekijken, klanten delen ervaringen van banken en aanbieders met elkaar.
  • Onder welke voorwaarden kunt u geld lenen? Met name de kleine lettertjes zijn hierbij van belang. U moet weten wat uw rechten en plichten zijn en goed in de gaten houden wanneer dat u het openstaande, geleende bedrag terug moet betalen.

geld lenen kost geld