Microlening

Microlening

Een microlening is een vorm van geld lenen, voornamelijk voor kleinere bedragen. Een microlening kenmerkt zich onder anderen door het proces van aanvragen. Het proces om een microlening of microkrediet aan te vragen is meestal een kort proces vergeleken met een grotere lening zoals een hypotheek. Daarnaast bestaat een microlening uit een relatief korte aflossingsperiode en een klein krediet bedrag. Het is bij meerdere kredietverstrekkers mogelijk om binnen een enkel aantal minuten een microlening aan te vragen.

Microlening aanvragen

In Nederland zijn er veel partijen waar het aanvragen van een microkrediet mogelijk is. Echter zijn er veel verschillen tussen de verschillende kredietverstrekkers. Wij hebben een overzicht gemaakt met enkele aanbieders waar wij ervaring mee hebben. Ferratum is de enige echte microlening aanbieder. Geldshop en Kredietspotter zijn geldverstrekkers voor grotere bedragen.

Ferratum
€100 - €1.500
✔ Geld lenen zonder BKR toetsing
✔ Bij akkoord geld binnen 24 uur
✔ Grootste minilening aanbieder
✔ Leren spenderen campagne
 
Geldshop
€2.500 - €75.000
✔ Zekerheid en duidelijkheid
✔ Geld lenen voor grotere aankopen
✔ Beoordeeld met een 9,0
✔ Duidelijke site
 
Kredietspotter
€25.000 - €45.000
✔ Rente vanaf 4,1%
✔ Doorlopend krediet aanvragen
✔ Persoonlijke lening aanvragen
✔ Altijd passende lening
 

Microlening aflossen

Ferratum biedt een oplossing om binnen 15, 30, 45 of 62 dagen het geld af te lossen. De kosten van de rente hangen af van het moment van aflossing. Indien u €100 leent en binnen 15 dagen geld terug betaalt, dan betaalt u in totaal €100,53 terug. Wanneer er €100 geleend wordt en binnen 30 dagen geld terug wordt betaalt, dan moet er in totaal €101,08 betaalt worden. Het is bij Ferratum helaas niet mogelijk om €100 te lenen en dit binnen 62 dagen af te lossen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt om binnen 62 dagen terug te betalen, dan dient er minimaal €800 geleend te worden. Deze €800 kan binnen 62 betaalt worden met een totaal van €13,02 aan rente. Deze gegevens zijn in januari 2018 van de Ferratum site afgehaald.

Binnen 24 uur geld

Ferratum biedt een oplossing indien u binnen een zeer korte termijn geld nodig hebt. Ferratum adverteert op haar site dat het geld binnen 24 uur op de rekening van de klant kan staan. Hiervoor dienen wel aan voorwaarden te worden voldaan. Het is bij Ferratum mogelijk om kosteloos een offerte aan te vragen.